panorama.jpg

 

Помогнете на бизнеса си,

увеличете продажбите си,

използвайте виртуални разходки

 

• Какво е Виртуална разходка?

Виртуалната разходка прилича на интерактивно видео, което позволява на зрителя да реши на къде да се насочи камерата във всеки един момент. Отделните сцени от това видео, или отделно заснетите стаи се наричат панорамни снимки. Когато панорамните снимки се свържат, така че да се получи възможност да се преминава от една в друга, това се нарича виртуална разходка. Панорамите може да са свързани една с друга по няколко начина:

 • Стрелки в панорамите – натискате с мишката върху стрелка на вратата в една панорама и влизате в стаята, която е зад тази врата. Пример
 • Менюта с надписи - натискате или меню с надпис „рецепция” и се озовавате на рецепцията. Пример
 • Картинки (Тъмбнейл-и) - натискате върху картинка на басейна и се пренасяте при него. Пример
 • Карта или скица - виждате къде се намирате в момента на малка карта в ъгъла на панорамата. За да се преместите на ново място го избирате от точките върху картата. Като бонус виждате и на къде е завъртяна панорамата в момента. Пример

• Каква е технологията зад Виртуалната разходка?

Виртуалните разходки са базирани на панорамни снимки и flash софтуер за разглеждането им. Самите снимки са в стандартен jpeg формат и се зареждат в онлайн flash приложение, което ги „завърта” и прибавя всички допълнителни функционалности, като точките за преход между панорамите, звук, видео и т.н. Самите jpeg снимки често се използват и в брошури, каталози, сайтове и други рекламни материали.

 

Пример за панорамна снимка в jpeg формат:

Панорамна снимка на сватбен бутик

 

• Виртуалните разходки на 360.bg могат да бъдат вграждани и във ваша лична карта:

•  Защо ми е необходима виртуална разходка?

 • Показване на обекта в неговата цялост.

Никоя снимка или видео материал не могат да покажат толкова много и да предоставят на потребителя такъв голям контрол върху това което вижда, както панорамните снимки.

 • Ефектът „Ихаа!”

„The Wow efect” - Кара клиентите ви да задържат вниманието си на вашия уеб сайт, когато на него има богато мултимедийно съдържание. По-дългото разглеждане увеличава шансът за извършване на продажба.

 • Преодоляване на страха от неизвестното.

Когато продавате апартамент или приканвате бъдещи клиенти да посетят вашето заведение, магазин или хотел, у тях изникват въпроси за това как изглежда мястото и каква е атмосферата и дали ще им хареса ако го посетят. Страхът от неизвестното е в човешката природа. Виртуалната разходка спомага за сериозно намаляване на този страх – чрез нея клиентът ви ще се чувства повече у дома си, когато посети обекта.

 • Разсейване на недоверие

Не веднъж се е случвало на много хора да бъдат разочаровани от невярна реклама, което ги е поставило нащрек. Въпреки, че вие имате добър магазин, удобен хотел или наистина приятен имот за продажба, у клиента винаги съществува частично недоверие. Вероятно не веднъж сте чували и израза „Снимките лъжат”. Този факт се дължи най-често на липсата на пространственост в обикновенните снимки или ъгълът на заснемане. При панорамните снимки няма ъгъл на заснемане и се придобива пълна представа за мащабите на обекта.
Чрез „Виртуалната разходка”, можете също да предоставите изключителен достъп до действието „зад кулисите” на вашия обект, като кухнята на ресторанта или механизма зад боулинг пистата.

 • Повишаване на имиджа

Ако сте Агенция за недвижими имоти, хотел, ресторант или търговски обект можете да повишите своя имидж, като покажете на посетителите на вашия уеб сайт, че използвате последни технологии. Ако сте агенция, ние ще ви помогнем да дадете възможност на клиентите си да вграждат виртуални разходки в обявите, които подават на вашия сайт, и ще го направим напълно безплатно, без значение дали сте ни клиент.

 • Привличане на отдалечени клиенти

Колко клиенти биха дошли от съседен град за да видят какво предлагате, без да са сигурни дали няма да се разочароват? Ако им покажете мястото в неговата цялост чрез виртуална разходка, увеличавате шанса за реално посещение.

 • Ефектът „Роднини и приятели”

Хората са устроени така, че преди да вземат решение дали да закупят даден имот или да посетят някое ново място, са склонни да се консултират с приятелите и роднините си. Не би ли било добре да могат и те да видят за какво става въпрос? Ако искате да закупите апартамент, не можете да вземете всичките си приятели на оглед, но можете да им изпратите линк на който да разгледат мястото и да ви кажат мнението си. Това намалява колебанието и помага за по-бързо взимане на решение.

 • Дълготрайност – „Нека си припомня”

Ако продавате или давате под наем апартамент, вероятно хората които идват при вас на оглед са минали през още много други имоти. Човек лесно забравя подробности, и ако клиентите ви имат възможност да си припомнят някой важен детайл, който да ги накара да изберат точно вашият имот, вие бихте искали да се възползвате от това.

 • Доказан ефект - Малко статистика.

Панорамните снимки и Виртуалните разходки са проверен метод за привличане на клиенти и продаване на недвижими имоти по цял свят. Ето малко статистика от един от най-големите сайтове за недвижими имоти в света – американският realtor.com:
· 93% от купувачите на недвижим имот проверяват в Интернет, и 72% минават покрай, или разглеждат имот, който са видяли онлайн.
· Обявите за имоти с Виртуални разходки получават 40% повече разглеждания от обяви без Виртуални разходки

 

 

•  Защо да поръчам виртуална разходка точно от 360.бг?

Виртуалните разходки на 360 България ЕООД имат още много предимства пред стандартните Виртуални разходки:

 • Достъпност

Разходките на 360.бг са изцяло на Flash – най-разпространената онлайн мултимедийна платформа. Много други сайтове с панорамни снимки или виртуални разходки използват Java. Според статистиката около 57% от онлайн потребителите имат инсталирана Java, докато Flash се среща у над 95% от потребителите (източник). Това означава, че ако разходката ви е направена на Java, има шанс да загубите голяма част от аудиторията, за която е предназначена. Flash е и технологията, използвана от сайтове като youtube.com и vbox7.com за показване на онлайн клипове, което е допълнителен стимул за потребителите да си го инсталират.

 • Контрол и Уникалност на вашата разходка

Виртуалните Разходки на 360 България ЕООД се различават от мнозинството виртуални разходки по наличието на бутони, които правят разглеждането и контролирането на панорамата по-интуитивно. Всички бутони, менюта и точки за преход от една панорама в друга, могат да бъдат заменени с такива по дизайн на клиента.

 • Пълно мултимедийно изживяване

Нашите панорами могат да бъдат разглеждани на цял екран, което е много рядко срещано. В разходките могат да се вградят допълнително обикновенни снимки, музика, видео клипове, програми, скици с активни точки, говорещи човечета.

 • Гъвкавост

Предлагаме ви всички видове панорами - от най-високото качество което може да се намери на пазара, до стандартни панорами - от пълни сферични панорами при които се вижда и пода и тавана на помещението, до частични панорами, които показват само 180 градуса от гледката.

 • Вграждане в уеб сайт

Можете да вградите нашите панорами във всеки уеб сайт, до чийто код имате достъп - без ограничения за местоположение или брой вграждания. Ако нямате уеб сайт можете да добавите безплатно текст с произволна дължина към страницата на панорамата и да я използвате като уеб сайт, обява за имот или информационно табло.

 • Кратки линкове към вашата разходка

360 България ви предлага възможността за кратки пренасочващи линкове към вашата виртуална разходка, които се запомнят лесно и се изпращат по и-мейл без затруднения и "счупване". Изпращайте ги на всеки, който прояви интерес към обекта ви, за да задържите интереса и вниманието му.

 • Карти

Всеки заснет обект може да бъде поставен на главната карта на 360.бг. Освен това можете да получите и собствена лична карта само с вашите обекти. Ако сте верига от хотели, тази карта може да показва всички хотели от веригата. Ако сте агенция за недвижими имоти, картата може да покаже всички апартаменти с географското им положение (приблизително или точно). Използвайки този визуален начин на търсене на обекти, клиентите ви получават повече и по-подредена информация, за по-кратко време, правейки изживяването им по-интуитивно, а вашите продажби по-ефективни.

 • Професионализъм

Заснели сме хиляди панорамни снимки и сме изпробвали най-различни техники, за да можем да предложим винаги най-подходящото за конкретните ви нужди. Разполагаме с професионално оборудване и софтуер. Ние сме това което наричате "професионалисти".?

 

 

•  Колко бързо се прави една виртуална разходка?

Най-бързо стават стандартните виртуалните разходки с преходи между панорамите със стрелки, менюта и картинки – 3 до 7 дни заедно със заснемането (заснемането на място отнема от 30 мин. до 2 часа), като са възможни и спешни поръчки за следващия ден.
Виртуалните разходки с вградени елементи като видео, снимки, говорещи човечета и т.н. стават по-бавно и в зависимост от сложността на всеки конкретен случай.

•  Как мога да използвам виртуалната разходка на моя сайт?

360.бг ви дава много лесен код (3 реда) за вграждане на виртуалната разходка в уеб сайт, който ви позволява да изберете сами размера и разположението на разходката върху вашата страница. Този начин на вграждане е напълно независим от евентуални бъдещи промени по дизайна на вашия сайт и работи винаги. Ако не можете да се справите с вграждането, ще ви окажем пълна помощ и дори може да вградим разходката вместо вас.

•  Какви гаранции предлагате?

360 България ЕООД гарантира, че ще работи с всеки клиент до пълното му задоволяване. В случай че това не може да бъде постигнато ще ви възстановим всички заплатени суми, без евентуални транспортни разходи и ще свалим вашата разходка от сайта си. Ние сме напълно убедени в качеството на продукта си и вярваме че ще останете доволни.

•  Как се извършва заплащането?

Повечето наши клиенти предпочитат да заплатят на място при самото заснемане на обекта им. Приемаме също банков превод и плащания чрез e-pay.

Последно променен на Понеделник, 15 Февруари 2010 16:26